2014. február 11., kedd

Nyilvános felszólítás


Az elmúlt hetekben felhívták a figyelmünket, olyasvalamivel kapcsolatban, amiről évek óta tudunk: hogy fel szoktak az nMagra kerülni a munkáink, felirataink, ahogy más csapatok munkái is. Ezzel önmagában nem is lenne gond, hiszen a mi részünkről eddig azért sem ágáltunk ellene, mert ezek a feltöltők legalább tudták, hol a határ. Ha át kellett időzíteni, elkértük, hogy legyen meg hozzá, ne kelljen vele szenvednünk, illetve fogadjuk a visszajelzéseket is a hibákról, amiket javítunk.

Most egy "kedves felhasználónk" úgy gondolta felülbírálja ezeket: nem jelzi az átidőzítés létét, módosítja a feliratot, szövegét. Úgy gondoljuk, hogy ez már a pofátlanság csúcsa, több okból kifolyólag is (többek közt ütközik a Creative Commons-szal és a GYIK #9-es pontjával). Így most nyilvánosan szólítjuk fel a tevékenység azonnali beszüntetésére, ellenkező esetben ennek súlyos következményei lesznek.

Szerk.:
A felhasználó jelentkezett, a problémát megbeszéltük és megállapodtunk. A kiadás másnapjától az nMagon is elérhetőek lesznek a kiadásaink, feltüntetett jelzéssel. Kicsit sajnáljuk, hogy a nyilvánosság erejéhez kellett fordulnunk ez ügyben, de sok lehetőség nem volt. Legalább nyilvánosan meg tudtunk állapodni (FB-poszt).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése