2014. augusztus 14., csütörtök

Webfejlesztés #04 - Száguldás, Porsche szerelem, száguldás...

Noha mi most épp nem Porschével haladunk bármivel is, hanem jobb híján egy kivénhedt Polski Fiaton, és amíg még gurulni tud, addig nekünk megfelel. Most kicsit keresztbe tesz a városomban tartott nemzetközi fesztivál "háttértechnikusi és -szervezői" feladat (értsétek: önkéntesként húzom az igát), így nem haladtam annyit, mint kívántam, de azért becsületes mennyiség jött össze. Csak meg ne roskadjon tőle a kis járgány...

Először egy kis adósság:
Jobb klikk és új lapon megnyitás!
Bekerültek az ikonok: a tagoknak egy ipse-sziluett, a moderálóknak Thor kalapácsának stilizált változata, és a jobb szemvezetésért vízszintes elválasztás.

És egy még régebbi adósságom:
Jobb klikk és új lapon megnyitás!
Emlékeim szerint a v3.0 indulásakor kaptuk felvetett ötletnek a fejlécképek listáját csináljuk meg (és vele együtt írassuk ki, hogy miből van a fejléckép, amit az új verzióban fölé helyezett kurzorral tudhattok majd meg), de egészen mostanáig nem álltam neki. Most itt van, igaz, a csoportosítással gondban voltam: ebben az alapverzióban címek szerinti betűrendben vannak, a sorszám pedig azt jelöli, hogy hányadik számú bejegyzés az adatbázisban. Ezen kívánok kicsit változtatni majd egy rendes sorszámmal később.

Egy csomó fejlécképet egyébként cserélni fogunk vagy megfordítani, hogy a logóval ne legyen ütközés (pl. egy arc van a logó alatt és mellette meg a színes éter), valamint megpróbáljuk a legtöbb képhez összeszedni a linkeket és hozzáadogatni egy külső galériából (ami lehet Konachan, Zerochan, Yande.re, Sankaku Complex, Danbooru vagy bármi).

Jobb klikk és új lapon megnyitás!
A karbantartói lap nem változott semmi lényegeset, csak kicsit egyszerűbbé tettem. Reméljük keveset fogjátok látni...

Jobb klikk és új lapon megnyitás!
És az új munkatársi lista. Kétféle rendezéssel. Kiemelésre került a mindenkori vezetőség, majd a tagok. A segítők, tiszteletbeli munkatársak külön lapra kerültek. Ezen kívül erről az oldalról lehet már közvetlenül elérni minket. Sorjában az ikonok a feladatköreink alatt: "Privát üzenet küldése", "E-mail küldése", "Profil megtekintés", "Munkák megtekintése". Az elsőt és a harmadikat nem kell firtatni, azt a regisztrált tagok fogják tudni használni.

Az e-mailessel megszenvedtem, mivel a sima mailto nem akart működni látszani, így elkezdtem a kapcsolatfelvételi modult átírni, viszont az éles próbán (a jelenlegi weboldalunk alól) elhasalt: nem küldte ki a leveleket, helyette a Gmail levélrendszere spamnek minősítette és nem postázta ki a címzetteknek (a vezetőség tagjainak), így marad a központi egyelőre, míg meg nem fejtem az okát (szokás szerint a Google elég szűkszavúan írta le a miérteket, annyira, hogy nem tudod miért adta vissza neked a Mail Delivery Systemük). Így egyelőre ami biztos: a közös mail-címünkre megy minden levél.

A munkák megtekintésének rendszere pedig egyelőre semennyire sincs kész, ahhoz még kell az újrahúzott projekt- és ismertető modul együtt. Tervek szerint egy címlistát kaptok munka típusa (fordítás, formázás, lektorálás, stb.) szerinti bontásban.

Az adminisztrációs felülete jelenleg is csiszolás alatt áll, de jelentősen megújul az is... de az már csak egy másik posztban fog szerepelni.

Ezen kívül beépítésre, cserére és magyarításra került egy új captcha:
Most már nem kell szavakat bogarászni, csak matekozni. Remélhetőleg ezzel kifogunk a botokon, és nem fog sok regisztrálni az oldalon (most is teszik néha, de nem olyan elánnal, de attól [nekem] még mindig sokan vannak).

Szóval a lecke fel van adva a továbbiakra... Egyelőre ennyit csináltam, főleg a kis lépésekkel foglalkoztam most.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése