2015. február 20., péntek

Webfejlesztés #07 - Kis lépés...

Ahogy azt két héttel ezelőtt megírtam, újra belevetettem magam kicsit a kódhalmazba. Lássuk mi változott meg eddig egyelőre localhoston, illetve milyen változások várhatóak a későbbiekben.
Kezdjük is mindjárt egy nagyobb falattal: a privát üzenetek rendszerével, ami az alábbi módon újhodott meg:
- letisztult, dizájnos kinézetet kapott, amiben jobban észre lehet venni az olvasatlan üzeneteket, valamint a gombokat;
- gondolva egyes portálok hiányosságaira, bekerült a rendszerbe a feladó letilthatósága, illetve a beállítások lapon ki is lehet választani kit kívánsz tiltólistára helyezni.

Képek:

Aztán lássuk a többi apróságot sorjában:
- bekerült egy egyelőre kezdetleges tartalmi statisztikai rendszer (a képeken az állapot a tavaly júliusi viszonyokat tükrözi);
- a paneleket kedvünk szerint már akár össze is csukhatjuk;
- kész lett a cikkrendszer (enciklopédia) kinézete;

- készült egy teljesen új rendszer is, ami az oldal indításáig maradjon titok, hogy micsoda;
- kicsit beújítottam a szerkesztési értesítőet;
- valamint került be egy gyors figyelmeztető üzenet is, ahova a fontos figyelmeztetéseket, felhívásokat fogjuk intézni.

Ezekkel mintegy párhuzamosan elindult a letöltési rendszer totális átszabására tett kísérletem, ami egyelőre bugtalanítást kapott, valamint némi szerkezeti módosítást. A tényleges átalakítás egy darabig még el fog tartani, ugyanis noha egyszer már megcsináltam az új formát, rá kellett jönnöm, hogy egy igen durva szerkezeti betegségben szenved a letöltés rendszer alapja. Név szerint a testre szabhatóság teljes hiányában: ha beállítom a letöltés listát, a kategórianézet széthullik, és vice versa.

Hasonló problémában szenved valamelyest a regisztrációs és profilrendszer, amely közül az utóbbi kapott két kiegészítőt (a bemutatkozó szöveget és a több lehetőséges URL-mezőt), de az előbbi nem kaphatta meg az ellenőrző funkciót: csekkolta volna az e-mail és a felhasználói név meglétét. Tettem volna mellé egy jelszó biztonsági szintmérőt, azonban az már egy nem támogatott motorverzióra készült, így ez egyelőre bukta. Meg kaktusz.

Innentől remélhetőleg kicsit jobban fogok tudni foglalkozni az oldallal, igaz lassan. Hiszen a menüt is át kéne szabnom. Gyakran hibádzik az egérérzékelése, és ezen sajnos nem nagyon enged javítani a rendszere. Amit eldöntöttem, hogy a két nagyobb rendszert hagyom a legvégére, és minimális módosítás mellett inkább csak optikai tuningot kapnak. A tényleges frissítésük csak az után fog jönni. A jelenlegi készültségi szint ugyanis 64%.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése