2016. július 15., péntek

Az elmúlt időszak gyakran ismételt kérdései

Itt a július közepe, kisebb állapotjelentést illene adni a projektekkel, oldallal kapcsolatban, hogy mégis mi van. Mivel igazából nem sok minden újat tudunk mondani, legfeljebb emlékeztetni, ezért kérdés-válasz formában megírtuk az egészet.

1) Mi a helyzet az oldallal?

Az Aninet megszűnt a ServageOne gondozásában június 1-től. A májusi kimaradást egy szkripttámadás okozta 3 napos büntetés, és az azután kalibrációmulasztás. Június második felétől újra él az Aninet, ezúttal Gabu magánszerverén, és minden Aninetes oldalon csak annyit lehet olvasni, hogy "teszt :)". Viszont, hogy mikorra áll vissza a rend, azt nem tudjuk. A Soul Society Teames Ichigóval (az ottani főnökkel) 3 hete annyit se kaptunk Gabutól a kérdéseinkre választ, hogy ".". De ami biztos, és megnyugtató azért, hogy lassan helyre áll a rend.

2) Az oldal tartalma sértetlen marad?

Igen, Gabunak megvannak a legfrissebb mentések, állapot. Csak senki se fér hozzá egyelőre rajta kívül.

3) Valahol elérhetőek a korábbi felirataitok?

Nem teljesen. Helyben csak az aktuális munkáké, azokból is visszamenően az első részig. A régebbi munkák 2013-ig, az akkori legfrissebb állapotukig megtalálhatóak ebben az archívumnak csúfolt káoszban, illetve némelyik az nCore-on, a frissebb formájukban.

4) Miért nem csináltok saját archívumot?

Saját archívumot csak azért nem vezetünk, mert nem hiánytalan a jelen állapotában a készletünk. Amikor nekiálltunk volna, hogy külsős elérést is csináljunk, akkor jött a szkripttámadás, ami ellehetetlenítette, hogy a saját készletünk rendezett formájához hozzáférjünk. Ugyanakkor egy másik fontos kritérium se teljesült: a csomagok 99%-ához nincs leírás társítva, hogy mely videókhoz illeszkedik a felirat, vagy biztos torrentfájl sincs mellékelve. Egy félkész, hiányos, nehezen kezelhető, támasz nélküli archívumot meg nem fogunk közreadni.

5) Miért állnak egyes projektek?

Jelenleg egy tényező két oldala fojtogat mindenkit: a túlterhelés. Sok projektbe fogtunk, az időközben beszűkült ráfordítható energiák és idő kevesebb lett. Kinek munka, kinek magánélet miatt. A másik, hogy a főnök, aki eddig tartotta egyedül a frontot, szűkös határidőkkel operáló alkalmi munkát vállalt, ami rabolja az idejének nagy részét. Ez várhatóan augusztus végéig eltart.

6) Ugyanezért van ilyen ritkán kiadás is?

Pontosan.

7) És ezért is van tagfelvétel?

Igen is, és nem is. Időről időre kell a vérfrissítés, mert emberek jönnek és mennek, posztok üresednek meg. Ilyenkor a kilátásban lévő munka eloszlik a többiek közt, nő a leterheltségük. Mivel elég sok tervezettünk van fordítás terén, szeretnénk azokkal is haladni, ehhez pedig ember kell. Fordító is, és lektor is. Másképp nem megy. (Amúgy főleg lektorra van szükségünk.)

8) Mi várható a jövőben?

Ha egyszer Gabu végre megembereli magát, és visszanyerjük az oldal fölött a kontrollt, egy ideig az új Anineten maradunk, amíg a főnök alkalmi munkája be nem fejeződik, illetve a frissítéseket, javításokat az oldal alá nem eszközöljük ki, amit itt kiadtunk, azt átvezetjük oda, és minden helyi anyagot friss és rendezett állapotában le nem töltünk. Ezt követően pedig vannak terveink, 3 különböző forgatókönyv van bekészítve, hogy miképp is döntünk majd, de azt majd még a csapattal megbeszéljük.

9) Mik azok a fejlesztések, amik az oldal alá várhatóak?

Lekérdezés egyszerűsítés, egyes adminisztratív felületek egyszerűsödnek. Az aktuális projektek dobozkáját lecseréljük, apró hiányosságokat pótlunk a keresésében, kialakítjuk a tezaurusz alapját az ismertetőkhöz, hozzárendelhetővé tesszük a munkatársakat a projektekhez, így látni lehet ki min dolgozott, javítjuk a mobileszközökön a böngészhetőséget stb. Ezekre a feladatokra egyelőre felkértünk egy webzsenit.

Amit én még meg akarok oldani, hogy ha nem érhető el az adatbázis, akkor is betöltsön az oldal, de egy figyelmeztető lap formájában.

Továbbá az április 1-i cicás oldal skin is bekerült, mint választható darab.

10) Tudok valamit tenni értetek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése