2017. február 15., szerda

Javítások, cserék + 1 szívesség


A mai nap javításokat, cseréket tettünk ki, illetve az OtakuCritics csapatának csatornájára feltettük az Indavideós profilüzenetekben HUNtermertanyad által kért Higurashi no Naku Koro ni Rei OVA-t. Hogy miért pont oda, és mik, miért kerültek cserére?

Kezdjük először a cserékkel: a hiányzó hangsávot pótoltuk az immár cenzúrázatlan KanojoX3 02. része alatt, valamint a "csúszó hangú" Toshi Densetsu Series 02. és 04. részét. A videókat eléritek ezek posztjaiban, ha a hentai címkére kattintotok oldalt. Ez utóbbihoz annyit fűznék, hogy nem a hang csúszott: a felirat ugyanis, ha figyeltetek, szinkronban volt az elhangzó szöveggel. A probléma az alapvideó mesterségesen feltornázott képkocka per másodperc (fps) száma miatt jött létre. Az égetés során ugyanis az általunk használt visszaállította az eredeti értékre, Most már jobban fogunk erre figyelni, miután az újabban elérhető források esetében ez egyre gyakoribb probléma.

És akkor Higurashi... Az eredeti fordítója noha már a csapatunkat erősíti ősz óta (így releváns és indokolt lett a kérés teljesítése), jobbnak láttuk, ha a régebbi, több csapaton átívelő munkája a legutóbbihoz kerül ki, ahova a többit is feltöltötte korábban. Ez volt az egyszerűbb, tisztább lehetőség, minekutána hozzánk mindenképp egy jelenős átdolgozáson, egységesítésen, felújításon kellett volna átesnie. Erre pedig még egy ilyen "rövid" mű esetében sincs jelenleg kellő kapacitásunk. A linkeket a megtekinthetőséghez megosztjuk itt is.

Jó szórakozást hozzá!

ONLINE:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése