2014. július 29., kedd

Webfejlesztés #02 - Kérdezd a majmot!


Eltelt egy újabb hét, ideje felmutatni egy valamekkora haladást azért ebben a projektben. A héten szűkös időkeret miatt csak két rendszer módosítására jutotta időm: a banlista és a gyakran ismételt kérdéseknek. Ebből az első még nem fejeződött be (egyelőre az átmenetileg kitiltottak nem jelennek meg a listában és még lapozni sem lehet listák közt), viszont a GyIK kész lett. Kicsit erről a kettőről beszélnék most.

A banlistát, ha most megnézi valaki, az láthatja, hogy elég puritán egy listáról beszélhetünk, ami voltaképp nem egyéb, mint egy archívum és friss lista egyben. Na ezt a megoldást dobtam és átálltam arra, hogy 3 lapra dobom szét: aktuális, végleges, archívum. Noha a Fusion rendszere többet tesz lehetővé (deaktiválás, névtelenítés, biztonsági kitiltás többek közt), de ezeket nem vesszük igénybe, így az új listában értelemszerűen feleslegesen lettek volna. A lapozása eredetileg füles megoldású lett volna, ellenben a tartalom renderelő függvény nem teszi lehetővé, vagyis a lapozás linkesített lesz a lista felett. Ezen kívül még egy rendezés is lesz az osztályrésze.

Jelenleg így néz ki:
Megjegyzés: Még némi csinosítás azért ráfér, hogy könnyebben legyen olvasható, követhető...

Szerkesztés (07.30. 2:44): Problémák megoldva, hiányosságok pótolva.

A jelenlegi GyIK rendszer egy elég lepusztult kinézetű izé, és még szépen fogalmaztam. Arról nem beszélve, hogy amikor ezt írtuk először, még másabb igények voltak, kevesebb az informatikához és a felhasználói felülethez alig értő egyén fordult meg nálunk is, így csak a fontosabbakat vettük bele az idők során. A mostani tervem elsősorban, hogy tartalmilag alaposan gatyába rázom a rendszert, de ehhez ti is (blogolvasók, nézők) kelleni fogtok. Vázolom a tervet:

- a problémákat kategóriákra bontjuk fel a kérdések természete alapján. Külön kerülnek a lejátszással, a csapattal, az oldallal, a projektekkel stb. kapcsolatos kérdések.
- nektek meg csak kérdéseket kell küldenetek (függetlenül attól, hogy tudjátok-e rá a választ), hogy ezeket a kategóriákat feltölthessük, vagy épp létrehozhassuk.

Az új rendszerből kihagytuk a lenyíló válaszdobozt, valamint kicsit egyszerű kinézetet kapott. Az eredeti rendszert annyiban kiegészítettem, hogy a kategóriák saját képet kaptak, és a kérdésekből vissza lehet lépni rendesen a kategóriák közé.

Jelenleg így néz ki (a régi tartalommal):
Jobb klikk és megnyitás új lapon!
A kategóriák kinézete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése